Tabula Memorialis

Høsten 2013 åpnet vi for at venner og kollegaer av Jon Bing kunne sette seg på en Tabula Gratulatoria og samtidig sende en hilsen til Jon i anledning den planlagte 70årsdagen den 30. april 2014. Da Jon gikk bort den 14. januar ble planene endret og gratulasjonslisten ble omgjort til en Tabula Memorialis; til minne og heder. Enkelte sendte også inn bildemateriale. Tiden tillot ikke endringer av de hilsenene som var kommet inn så lenge Jon levde, og vi valgte derfor å publisere hilsenene samlet.

Tabula Memorialis i minneskriftet ”Jon Bing – En hyllest // A tribute” (Gyldendal 2014) omfatter flere navn enn de som presenteres nedenfor, fordi enkelte kun ønsket å ha sitt navn i boken. Navnene presenteres (nesten) alfabetisk etter fornavn.

Advokatfirmaet Alver AS
Lars Berntsen, Lasse Ødegaard og Thor Beke
Advokatfirmaet Eurojuris Harstad AS
Hei Jon. Gratulerer med dagen. Vennlig hilsen Einar
Advokatfirmaet Eurojuris Harstad AS
Advokatfirmaet Mageli ANS
Advokatfirmaet Selmer DA
Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA
Kjære Jon. Ønsker deg til lykke med dagen. Du har vært til stor inspirasjon for meg, både under studietiden som veileder og mentor, men også som det innsiktsrike, kloke og gode menneske du er.
Bjørn I. C. Østberg
Advokatfirmaet Thommesen AS
Anders Mediaas Wagle
Andreas Galtung
Stor takk til deg, Jon, som har betydd så uendelig mye for meg - og mange andre. Lærer, miljøskaper, inspirator og omsorgsperson. Så sikker som 70 - gratulerer!
Amund Eriksen
Andrew J I Jones
Anna Kristin Ulfarsdottir
Anne Gunn Bekken
Kjære Jon, Gratulerer med 70 årsdagen. Du fortjener en skikkelig feiring! Du betyr så mye for så mange. Så også for meg. Jeg hadde neppe vært der jeg er i dag yrkesmessig hadde det ikke vært for din tro på meg. Som voksen student ble jeg tatt i mot med åpne armer på det som den gang var IRI. Du støttet meg gjennom min prosess med avhandlingen og gav meg tro på at dette ville jeg klare. Og du anbefalte meg i min først jobb etter fullførte studier, noe som ble starten på en spennende reise som førte meg steder jeg ikke min villeste fantasi hadde forventet jeg skulle oppleve. Min varmeste takk til deg fra din beundrer
Annebeth Lange
Anne Oline Haugen
Anne Torunn Vale
Annikken Bonnevie Seip
Kjære Jon. Gratulerer med dagen! Takk for godt og hyggelig samarbeid. Jeg ønsker deg alt godt for årene som kommer.
Are Stenvik
Asbjørn Kjønstad
Asbjørn Korsbakken
Astri M. Lund
Kjære Jon. Takk for svært hyggelig samarbeid og massiv voksenopplæring i over 30 år. Beste hilsen.
Arild Jansen
Astrid Flesland
Audun P. Aanæs
Audun P. Aanæs
Congratulations, founding father of Computers & Law! Always a pleasure meeting from 1993 onward when around midnight in Florence you knew a good espresso bar.
Arno R. Lodder
Bengt Olav Hermansen
Benita Haftorn Hildonen
Beret Sundet og Arne Tjaum
Kjære Jon. Takk for alt du har betydd både faglig og personlig for meg, helt siden jeg deltok på det første kurset i Jus og EDB som du arrangerte ved Institutt for Privatrett i 1970. Det ble bestemmende for mitt valg av karrierevei, og jeg har alltid satt stor pis på det nære vennskapet jeg har følt helt siden den gang. Du vil bli savnet!
Arno R. Lodder
Berte-Elen R. Konow
Bjarne Buset
Bjarte G. Solheim
Gratulerer med dagen til en medmenneskelig, omtenksom og omsorgsfull professor! Takk for en fin studietid!
Britt Jøsok og Erik Bollestad
Bull & Co Advokatfirma AS
Advokatfirmaet Haavind AS
Candida Höfer
På vegne av alle studentene tilknyttet Senter for rettsinformatikk/Avdeling for forvaltningsinformatikk vil vi gratulere deg så mye med dagen! Takk for at du alltid tar deg tid til oss og for din sjenerøse gjestfrihet. Du er til stor inspirasjon for alle rundt deg. Vi ønsker deg en flott 70-års dag.
SERIøs Studentforening
Carolin Kaiser
Carsten Henrichsen, Københavns Universitet
Cathrine Vånge Singstad
Dear Jon: I am immensely grateful for your camaraderie and help over many years. Happy Birthday and many more to come!
Charles Raab
Cato Schiøtz
Cecilia Magnusson Sjöberg
Charlotte Elise Thuesen
Tilykke med dagen, Jon. Tak for din store indsats bl.a. på det persondataretlige område. Det er uvurderligt.
Charlotte Bagger Tranberg
Chris Reed
Christina Aar
Christine Ulrichsen
Jon Bing was a great, great man! As it says in a song: "the grass was greener/the light was brighter/the taste was sweeter" when he was among us.
Christian Frederik Döpke
I want to thank Jon for the critical perspectives that he brought to the ICANN GNSO Council. He provided expertise which no one else could provide.
Chuck Gomes
Kjære Jon, takk for at du i 1980-årene gav meg tillit og muligheter; det har rett og slett bidratt sterkt til en karriere og et lykkelig liv!
Dag Wiese Schartum og Hilde Sandvik
Dag Elgesem
Darren Read
Den norske Forfatterforening
Jon was a man of big heart and forever won our hearts for Norway. He truly cared for you and never refused to help. He believed in you and encouraged you to be bold and follow your vision. He was honest, therefore we trusted him. His professional records are unquestionable. He is not to be replaced by any means. He set us an example to follow both as a professional and as a man, we do our best to keep close. So, he will stay with us as the time goes. Maybe, it is what they call to be a Professor. Will most miss you, Jon.
Daria G. Belinskaya
For alle studenter ved Instituttet for Rettsinformatikk vil du alltid forbli Guden vi ser opp til.
Drenusha Suka
Gode Jon, takk for spennende, svært hyggelig og inspirerende kontakt over snart 40 år!
Eirik Djønne
Dear Professor Bing, thank you for being generous in sharing your valuable, tremendous knowledge. I am honored to have been your student.
Ekaterine Chakhrakia
Thank you Jon for your direct and indirect contribution to my education and evolvement as a lawyer, it has been most valuable. Island hilser
Elfur Logadóttir
Kjære Jon, takk for at du er så bra! Beste hilsener
Ellen-Katrine Thrap-Meyer
You are a constant inspiration, Jon. Ad multos annos!
Emily M. Weitzenboeck
Takk for inspirasjon og mange givende og hyggelige møter opp gjennom årene, fra vårt første i "bambusskogen" tidlig på 70-tallet
Ellen-Katrine Thrap-Meyer
Når man starter som fersk student i en ukjent verden er det befriende at en av nestorene på området også har et lideskapelig forhold til tegneserier. Takk.
Erling Rostvåg
Gratulerer med dagen!
Even Harket
Congratulations!
Fernando Galindo
Erik Røsæg
Eva Mjøvik
Frederik Zimmer
Muito obrigado pelo ensino, pelo exemplo e pela força.
Francis Augusto Medeiros
Jon, your mentorship in class, friendship over the jacaranda table, continuous guidance and ongoing advice shall stay with me as a reminder of the sincere and wonderful friend and individual you were. Farewell Professor Bing
Francis Cronje
Frode Bakken
Frode Preber Ettesvoll
Garmann, Mitchell & Co Advokatfirma DA
Best wishes, and many thanks your support, for all the many friendly discussions and conversations we had over the years.
Giovanni Sartor
Gratulerer så mye med de 46h!
Gisle Hannemyr
Giuditta Cordero-Moss
Gunnar Knoph Berg
Gunnar Liestøl
Kjære Jon. Gratulerer - du betyr mye for mange - også for meg.
Haakon Flage Bratsberg
Hale Akdag
Hallvard Fæhn Oftebro
Halvor Manshaus
Kjære Jon, Gratulerer så mye med 70 års dagen. Takk for at du gjennom din varme personlighet bidro til at det alltid var en glede og være på IRI. Vennlig hilsen
Hanne Heum Karlsen
Hanne Eeg-Henriksen
Hanne Heen
Harald Irgens-Jensen
En takk for din rolle som los og fyrtårn i Lovdatas styre gjennom mange år. Din evne til å se inn i og tolke krystallkulen er uvurderlig. I tillegg er du en person man alltid føler seg vel sammen med og som man berikes av samvær med. Lykke til videre.
Hans Brattestå
Heidi Beate Bentzen og Herman Bruserud
Helge M. Sønneland
Henning Herrestad
Kjære Jon, takk for inspirasjon og støtte! Du har vært et forbilde for meg for hvordan en professor bør være - som forsker, lærer, formidler og kollega. Vennlig hilsen.
Heidi Mork Lomell
Henrik Sinding-Larsen
Henrik Udsen
Herbert Burkert
Gratulerer, Jon! Din evne til å se mange sider ved et problem har vært til stor inspirasjon.
Herbjørn Andresen
Hilde Lovett
Håkon Styri
Inge Unneberg
Kjære Jon. Vi vil gjerne takke deg for alt du har betydd for vårt arbeid i Norid. Du har vært avgjørende for at vi har involvert oss sterkt i det rettsinformatiske miljøet og støttet forskningen rundt Internet Governance. Du har ledet vei når det gjelder evaluering av Domeneklagenemnda og gitt oss gode innspill og kloke tanker som har ført til forbedringer. Du deltok i flere år i en av komitéene i ICANN og gav din vane tro gavmildt av din kunnskap og innsikt. Tusen takk, Jon. Du vil være vår inspirasjon også i fremtiden.
Hilde Margrethe Thunem, Unni Solaas, Hege Ossletten, Petter Kongshaug, UNINETT Norid AS
Dear Jon, Wishing you all the very best for your 70th birthday. Kind regards,
Ian Walden
De beste ønsker for dagen
Ida Martinussen
Inge Unneberg
Inger-Johanne Sand
Ingvild Mestad og Ulf Stridbeck
Kjære Jon - et stort tillykke til deg og tusen takk for at du er en lysende kilde til inspirasjon og kunnskap for oss alle! Dine fine juridiske fotspor, også innen opphavsretten, er alltid like relevante, uansett teknologisk format. Gratulerer så mye.
Inger Elise Mey
Ingvild Stock-Jørgensen
Joachim Benno
Johannes Marosi
Kjære Jon, Gratulerer med dagen! Du er et flott menneske og en inspirerende kollega som har åpnet ditt store sinn for mange, og gitt oss ly og vekstmuligheter. Jeg ønsker deg alt godt i tiden fremover og takker for følget så langt.
Irina Eidsvold Tøien
John Asland
Jon Berge Holden
Jon Skjørshammer
Kjære Jon, i takknemmelighet for å ha fått tilhøre miljøet på IRI i så mange år og i beundring for dine mange vitenskapelige og skjønnlitterære bidrag: Gratulerer med de 70!
Johs. Hansen Hammer
Jostein Ramse
Juan Camilo Castellanos
Kari Gyllander
Thank you for leaving us such a voluminous back-up - rest in purple peace
Jon Wessel-Aas
I met Jon in Malta - he delivered a Keynote at the BILETA 2006 Conference. I was struck both by his scholary approach to governance and his humanity.
Joseph Savirimuthu
Kjære Jon. Du er den mest generøse person jeg noen gang har truffet. Takk for mange gode hjemmekvelder sammen og faglig samarbeid på fakultetet. Hilsen din venn for alltid.
Jørgen Fog
Takk for alle dine bidrag til norsk kultur. Uten deg blir verden fattigere
Juliane Smith Wergeland
Gratulerer med 70 års dagen! Takk for fine, interessante og morsomme år på SERI.
Kari B. Rygg
Kari Gyllander
Karianne Stang
Karl Harald Søvig
Gratulerer med dagen, Jon! Morsomt å se tilbake på den første gangen jeg møtte deg - da vi begge var sensor for studentoppgaver på SBIH - over 20 år nå!
Katarina de Brisis
Kirill Miazine
Kirsti Strøm Bull og Hans Jacob Bull
Knut Erik Davidsen, Lovdata
Congratulations Jon!
Kevin McGillivray
Kopinor
Hans-Petter Fuglerud
Hege Døssland
Jon - innehaver av en i norsk styresammenheng trolig unik tittel: Tilkalt tenker (som ikke-medlem av Lovdatas styre). Takk for perspektivrik tenkning i mange år!
Knut Kaasen
Kjære Jon, Gratulerer med 70-årsdagen! Takk for innsikt, inspirasjon og støtte. Du er en klok og empatisk mann.
Kristian Foss
Kjære Jon, gratulerer så mye med dagen og tusen takk for din fantastiske innsats for alle studentene ved IRI, ved en av dem. Beste hilsen
Kristine M. Madsen
Kristin Grønning Haram
Kåre Lilleholt
Laila Aslesen
Med takk til Jon, for at jeg fikk anledning til å delta i og betrakte et nytt rettsområde vokse frem, og for inspirasjon, interesse, og vennlighet i alle år.
Lars Jakob Blanck
Kristin Grønning Haram
Kåre Lilleholt
Laila Aslesen
Laila Enerstvedt Fimreite
Lars Haatveit Jenssen
Leif-Henrik Rønnevig
Dear Jon: Thank you for opening your door to me and warmly welcoming me in to the ivory tower of the Deep North. I shall particularly miss the twinkling yet kindly intelligence in your eye, your wry humour, your talent for fabulation, and your boundless fascination for things on and beyond the horizon
Lee A Bygrave
Lena Lundgreen
Lilian Edwards
Line Spongsveen
Lovdata
Magne Salveson
Magnus Forsberg
Kjære Jon, Gratulerer med dagen. Som tidligere masterstudent og mangeårig medlem av styret for NFJE samt tilknytningen jeg har hatt til SERI gjennom de siste 10 årene, ønsker jeg å takke for din store medvirken til mitt fotfeste som jurist i Norge. Takk også for din alltid store omtenksomhet og støtte. Beste hilsen
Malin Tønseth
Margrete Raaum
Mari Bø Haugstad
Maria Astrup Hjort
I met Prof. Jon Bing in 2001, at the CRID (Centre de recherche informatique et droit), University of Namur, Belgium. I have read many of his papers, which I found particularly pioneering. He explored areas that are inexplicably unexplored, such as the link between Personal data protection and Private International law. Dear Prof. Bing, thank you for having shared your ideas and creativity with us! Que en paz descanse.
Maria Veronica Perez Asinari
Maria Jongers
Maria Strøm
Marit Kristin Larsen Haarr
Kjære Jon Bing! Du var min veileder for over 10 år siden da jeg skrev om Infodocdirektivet-jeg har imidlertid valgt en helt annen vei og driver for femte året i Bergen min egen praksis med tre ansatte innen barnerett og barnevern.Om ett år flytter jeg til Drammen for å drive gård og starte praksis der. Du har vært en inspirator for mange inkludert meg-som tenker tilbake på mitt år på IRI som ett kreativt fri rom i en ellers nokså konform jussverden. Ikke minst var det mange internasjonale impluser å hente. De beste lykkeønskninger på din 70 -års dag.
Marie Sølverud
Kjære Jon Gratulerer masse med dagen. Du gjorde at jeg ser tilbake til de siste studieårene med glede, og lærte også meg at juss blir noe ganske annet enn kjedelig når det kobles sammen med historie og andre fag. Varme tanker og lykke til videre
Marit Elisabeth Bolstad
Marit Kristin Larsen Haarr
Martin Berggreen Rove
Mette Borchgrevink
Kjære Jon. Takk for at du alltid delte med deg av all kunnskapen og livserfaringen du hadde, alltid kloke råd - både faglige og personlige. Du så oss alle for den vi var. Jeg vil takke for smil og gode stunder, millioner av små sekunder. Latjo drom - god reise.
Marit Torseth
Mette Bredengen
Michael Stolze
Mona Naomi Lintvedt og Christopher J. Helgeby
Jon Bing was an outstanding member of the OECD expert group on transborder data flows and the protection of privacy. Between 1978-80, that group of remarkable individuals drafted guidelines that have been highly influential in the global response to data flows and the protection of privacy. Fortunate were we to have his participation. I honour Jon Bing as one of the founders of global law and policy on information technology. I was very proud to know him as a colleague and friend.
Michael Kirby
Morten S. Hagedal
Morten Walløe Tvedt
Nils Kristian Einstabland
Dear Jon, It was a great fortune in my life to get to know you and be your student, colleague, and friend. I have learned a lot from you.The time I spent with you at NRCCL is the best time of my life that I shall keep in my memory. I wish you very good health and be happy everyday! Warm hugs!
Michael Kirby
Nina Fladsrud
Norsk Bibliotekforening
Advokatfirmaet Bjerkan Stav ANS
Takk for inspirasjon, gode råd, støtte og entusiasme.
Odd Storm-Paulsen
Ola Kjær
Ola Mestad
Olav A. Nyhus
Kjære Jon, Gratulerer så mye! Tusen takk for hjelp og inspirasjon i forbindelse med LLM programmet og PhD-prosjektet mitt (det hadde vært umulig uten deg), og vennlighet og gjestfrihet på Jon Bing klubben, tapperhet og oppmerksomhet, osv, osv, osv, og hilsen fra alle russisk-språklige fra klasse 2008-9. Det er flaks å arbeide sammen med deg på SERI. Med vennlig hilsen
Olga Mironenko Enerstvedt
Ole Christian Rynning
Peer Eide Nilsen
Per Christiansen
Kjære Jon. Mine hjerteligste gratulasjoner med 70-års dagen din!!! Takk for hyggelig samarbeid og kontakt gjennom mange år og særlig da jeg satt i styret for Lovdata, hvor du gav meg meget av verdi såvel faglig som sosialt. Beste hilsen fra
Per Racin Fosmark
Tak for de mange gode års samvær i retsinformatikkens tjeneste
Peter Blume
Tusen takk for at du har vært og er en fantastiske inspirasjonskilde.
Peter Lenda
Pernille Pettersen Smith
Peter Wahlgren
Tom Solberg, Pretor Advokat AS
Dear Jon, happy birthday and all the best for more groundbreaking ideas and publications. The Charles Clark memorial lecture is now a well established institution!
Thomas Dreier
Tusen takk, Jon, for many years of collegial friendship and for making me become part of your wonderful country. Gratulerer med dagen!
Bernt Hugenholtz
Jon, I will miss the inspiring yearly discussions we had on IT and so many other issues in London. It was a great honour knowing you.
Patrick Van Eecke
Tusen takk for all inspirasjon!
Ragnhild Olin Amdam
Kjære Jon, Du var en fantastisk foreleser / historieforteller, omsorgsfull og alltid tilstedeværende medmenneske, som fikk alle rundt deg til å føle seg spesiell. Jeg er takknemlig for å ha fått være en del av miljøet rundt deg. Kjærlig hilsen,
Ragnhild Olin Amdam
Randi Halveg Iversby
Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes hus, UiO
Rauno Korhonen
Richard Susskind
Gyldendal Rettsdata v/ Robert Christian Skogly
Roger Pihl
Det var en glede å bli kjent med deg og jobbe for deg. Gratulerer med 70 års dagen. Ønsker deg fortsatt mange gode år.
Roy Egil Svendsen
Takk for alle gode innspill!
Samferdselsdepartementet
Gratulerer til en stor inspirator og til en enorm kapasitet både faglig og sosialt, som har vært svært viktig for å skape et IT/Jus fagmiljø i Norge.
Sara Neumann Habberstad
There is no death in remembrance. People die only when we forget them. Dear Bing, you will always stay with us since your tomb is our heart.
Seyed Ebrahim Dorraji
Rolf Riisnæs
Sidsel I. Tønnessen
Sigrunn E. Hauge
Simen Blaker Strand
Simonsen Vogt Wiig
Siv Bergit Pedersen
Gratulerer med dagen, kjære Jon! Beste ønsker,
Siril Jonassen
Thanks for all! To me it's unforgettable experience to meet Jon Bing! At the same time I would like to extend my most sincere condolences to his family!
Snejina Alfredova
Stanislav Boiadjiev
Stanley Greenstein
Stein Evju
Gratulerer med dagen, Jon! Og tusen takk for at du tok initiativet til faget jeg oppdaget ved en tilfeldighet, og som nå er blitt en livsstil. Ikke noe snikk-snakk -- forvaltningsinformatikk-takk!
Steinar Skagemo
Warmest greetings and congratulations Jon. You were the first person I ever wrote to as a young academic in 1977. My children affectionately remembered you at the time as 'Uncle Bing'
Steve Saxby
Ståle L. Hagen
Advokatfirmaet Wiersholm AS
Sverre Tysland, Advokatfirmaet Selmer DA
Kjære Jon! Takk for at du så meg også!
Ståle Norum Engen
Terje Lundby Michaelsen
Thomas Gramstad
Thomas Myhr
Jon, you are for me one of the great heroes of information law and one of the persons which influenced my most (apart from my parents & my dog). From my heart: congrulations!!! :-)))
Thomas Hoeren
Kjære Jon. De hjertligste gratulasjoner. Du var, og er, en inspirasjon. Hilsen,
Thomas Nygaard
Hjertlig til lykke med dagen, Jon! Takk for at du med entusiasme, varme og omtanke gir inspirasjon og muligheter for alle rundt deg!
Thomas Olsen
Takk for din fantastiske innsats og inspirasjonen du har gitt oss
Thomas Rigvår
Thomas Skogestad
Thomas Ørnulf Helgesen
Tina van der Linden-Smith
Jon, what a character you have been. Few shall live on in the lives of others as will you. But we will miss so many things about you, always. And while you will live on, Norway will never really be the same without you. Thank you for 25 years of friendship.
Thomas Ørnulf Helgesen
Tobias Mahler
Tore Kr. Andersen
Tore Larsen Orderløkken
To Jon and family. Jon you will be missed. I will always remember your generosity and amiable nature.
Tomas Gomez-Arostegui
Takk for fine år i Det myke landskapet på Bjerckesalen.
Tor Hafli
Tore Lunde
Tore Tennøe
Torger Kielland
Tron Løkken Sundet
Trond Knudsen
Det juridiske fakultet, Universitetet i Tromsø
Kjære Jon, stor takk fra faglitterære forfattere og oversettere for godt samarbeid gjennom mange år.
Trond Andreassen, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Trude Haugli
Vegard Østhagen
Victor Polit
Kjære Jon Bing, Gratulerer med dagen! Takk for godt samarbeid, din vennlighet og ikke minst for at du deler så velvillig av din fantastiske kunnskap! Med vennlig hilsen,
Unni Kathe Ottersland
Victoria Banti-Markouti
Walter Salicath
Werner
Kjære Jon, romfart og IT juss, det føles veldig spesiellt takket være deg. Tusen takk for det!
Victoria-Louise Urbye Böhm
I was saddened and shocked to hear of your passing. You are such a great man, a nice teacher that you will live on forever in my heart. May you rest in peace!
Zejun Yan
Yngve Slettholm
Zejun Yan
Zhou Fang
Øivind Langeland
Odd Einar Dørum
Jon, your birthday allows to celebrate you:
Open-hearted man from the Northern hemisphere;
Norway's lighthouse illuminating law and life;

Brilliant professor and head of a famous institute;
IT and Internet law promoter from the beginning;
Nestor for young researchers during decades.
Generations of friends heartily congratulate you!

Rolf H. Weber